Suoraan sisältöön

Lainaus:

"It is said that power corrupts, but actually it's more true that power attracts the corruptib­le.
The sane are usually attracted by other things than power."
- David Brin

Hae sivuilta

Pulp CMS/Twinkle Oy Palvelun ulkoasu: Äkkimakee Design
på svenskain Englishklingon
yIrqI' yIy yIy qaSvI'

qaSvI' ngoch cherwI'

yIrqI' yIy yIy qaSvI' 'oH pongwIj'e' 'ej vInlan yejquvDaq jIjeS. pa' DIvI' SuDqu' vI'oS.

pe'vIl parmaq vIvoq. qo' vIDub vIneH; motlhwI' vIqaD vIneH; ngoch ngachlu'taHvIS qechmey chu' vIchel vIneH. jIHvaD Daj qechmeyvam: De' nugh, vummeH mIw patlh, DuSaQ'a' ngoch, 'oghmeH toDuj je; nIb Hoch ghotpu' DuHmey 'ej pImwI' cherghlu' 'e' vIqel je.

qaS Dochmeyvam vIneH:
 • 'ebmey jonlaH Hoch
 • tlhablu'DI' ngoy'nISlu' je
 • roghvaH qum
 • rewbe'pu' jIj nugh
 • wa' Dol nIvDaq matay'DI' maQap
 • pImwI' cherghlu'
Translation to non-warriors
Policy-maker Kasvi

My name is Jyrki J. J. Kasvi and I participate in Finland's High Council. There I represent the Green League.

I strongly trust in love. I want to improve the world, challenge standards, and add new ideas when policies are being debated. These ideas are interesting to me: information society, the status of working procedures, university policy, and courage to invent; I also consider all people having identical possibilities and difference being tolerated.

I want to see these things happen:
 • everyone is able to capture opportunities
 • when one is free, one must also be responsible
 • people's government
 • a society of cooperative citizens
 • we succeed together in a greater whole
 • difference is tolerated.
Media bustle
This little page has brought a lot of publicity not to mention traffic to these pages. On March 11th 2007 the server actually crashed due to overload. But that is quite understandable because this page has been discussed at least in:
What is more, one should not forget
Election results
Even if I originally did not intend this page to be an integral part of my re-election campaign, it became one. In spite of international attention, most of the traffic generated by the publicity was from Finland.

Having thousands of voters from my constituency visiting my web page just a week before election day must have had an impact. At least I did get almost twice as many votes as four years ago. And yes, I got re-elected. Thank you!

Kommentit

    » Lisää kommentti
Tuolta saa varmasti paljon apua:
http://www.starwreck.com/media/sw itp/fansubs/star_wreck_in_the_pirkinning _subtitles_klingon-tlh.srt
Pistähän klingoninkielinen sivusto kuntoon! (4.11.2006 12.25)
Uusi yritys:
http://tinyurl.com/yyatng
Pistähän klingoninkielinen sivusto kuntoon! (4.11.2006 12.28)
Qapla'
Jan Wikholm (6.2.2007 08.57)
taH pagh, taH be?
Chang (14.2.2007 11.57)
Toivottavasti kukaan muu poliitikko ei lähde huoraamaan klingoniksi.

Toivottavasti Jyrki et oikeasti kuvittele, että klingonia ymmärtävät avaruuspäät olisivat sosiaalisesti niin lahjakkaita, että kykenisivät äänestämään.

Pahoittelen: ostin arvan, jolla ei voi voittaa.
Päätä särkee ihmisten tyhmyys (14.2.2007 11.58)
Päätä särkee ihmisten tyhmyys-nimimerkille, et sitten tajua sarkasmia tai satiiria vaikka se iskisi sinua päin kasvoja?
Jack (14.2.2007 12.07)
Jack: Hyvä avaruuspää. Turha piiloutua sarkasmin ja satiirin taakse. Kyseessä on kuitenkin vain julkisuustempaus, jolla pyritään myös kalastelemaan avaruuspäiden ääniä. Sinun tapauksessasi se näköjään on voinut onnistua.

Sarkasmi ja satiiri ovat siitä hankalia tyylisuuntia, että niitä on vaikea ymmärtää jollei todella tunne henkilöä / tiedä hänen ajatusmaailmaa, joka niiden käyttöä harjoittaa.

Jos kuitenkin on kyseessä sarkasmi / satiiri niin pahoittelen Jack, että mielesi kuohui. Toisaalta olen samalla iloinen, että pääsit puolustamaan muita kaltaisiasi ja tunteesi kuohahtivat muussakin yhteydessä kuin Wow:ssa.
Päätä särkee ihmisten tyhmyys (14.2.2007 12.42)
Hab SoSlI' Quch, you green-blooded bureaucrat! Tosin tässä alkaa tekosyyt loppua vihreän ehdokkaan äänestämistä vastaan, kiitti vaan. Äänestyskopissa tavataan.
Qapla' (14.2.2007 13.06)
Päätä särkee ihmisten tyhmyys sai pääni särkemään.

Ei tämä elämä saa olla harmaata ja liian vakavaa. Kerran sitä vain eletään! Vakavat asiat pitää hoitaa, mutta ei se tarkoita sitä että naaman pitää olla koko ajan irvessä.
sormet harallaan (14.2.2007 13.11)
Hyvä "Päätä särkee ihmisten tyhmyys". Oletko vaivautunut koskaan tutustumaan Jyrkin ajatuksiin näissä nörttibusineksissa. Mielestäni hänellä on paljon hyviä ja kannatettavia mielipiteitä. Jos näillä käännöksillä pääsee nörttikansan tietoisuuteen, niin onko se väärin? Onko se huoraamista?

Maailma on täynnä varmasti viisaampia ihmisiä kuin Jyrki Kasvi. Hän tuntuu olevan nykyisessä eduskunnassa kuitenkin ainoita, jotka miettii tietoyhteiskunta-asioita omilla aivoillaan, eikä tee politiikkaa pelkästään lobbaajien puheiden pohjalta. Onko näiden asioiden tuominen nörttien tietoisuuteen jotenkin tuomittavaa? Kerrotko vielä, mikä tapa olisi hyväksyttävää?
Idiootit on ehtymätön luonnonvara (14.2.2007 13.21)
Hyvä Idiootit on ehtymätön luonnonvara:

Olen tutustunut Jyrkin ajatuksiin yli kymmenen vuoden ajalta. En ole kritisoinut hänen ajatuksiaan vaan lähinnä kyseistä julkisuustempausta.

Toivon lisäksi, että käännös on joko ollut ystävän palvelus Jyrkille tai sitten hän on maksanut siitä koituneet kulut omasta pussistaan. Mikäli tämä on maksettu veronmaksajien rahoilla niin olen syvästi pettynyt Jyrkiin. Toisaalta niinhän kaikki muutkin tekevät niin miksei myös Jyrki?

En itsekään halua elämän olevan harmaata ja liian vakavaa. Suhtaudun vaan erittäin skeptisesti poliitikkoihin, jotka tekevät mitä vaan saadakseen julkisuutta ja voittaakseen edes yhden äänen itselleen. Pidän eduskunta -ja kunnallisvaaleja edeltävää aikaa pahimpana huoraamisaikana.

Joku varmasti kirjoittaa seuraavaksi, että kukaan ei pakota tulemaan kotisivuille tai ylipäätään seuraamaan uutisia. En kuitenkaan halua, että vaalit rajoittavat tiedonjanoani. Sitä paitsi vaalimainonnalta on käytännössä lähes mahdotonta välttyä täysin.

En myöskään ole kritisoinut Jyrki Kasvin älynlahjoja, siihen ei oma potentiaalini riitä.

Elät "Idiootit on ehtymätön luonnonvara" haavemaailmassa jos kuvittelet, etteivät lobbaajien puheet vaikuta Jyrkin katsantokantoihin / julkisiin mielipiteisiin.

En käyttänyt tässä yhteydessä termiä nörtti, koska se on mielestäni turhan lavea käsite. Avaruuspää on omasta mielestäni osuvampi termi. Joka tapauksessa oletan nörttien / avaruuspäiden ymmärtävän suomen kieltä ja tästä syystä toivoisin heidän tutustuvan Jyrki-tietouteen hänen omalla äidinkielellään, jonka avulla hän varmasti osaa tuoda parhaiten esiin omien ajatustensa syvimmät sisällöt. Klingonien sotaisesti kielestä kun sattuu olemaan erittäin puutteellinen mitä tulee rauhanomaisten termeihin.
Päätä särkee ihmisten tyhmyys (14.2.2007 13.39)
Tässähän on kyse siitä, että sanoma saadaan perille myös nörttiväelle. Vaikka tämä olisi kustannettu veronmaksajienrahoista, niin minusta se ei ole huono asia.

Olennaisempaa minusta on saada tärkeä viesti vaaleista menemään myös niille, joita se ei voisi vähempää kiinnostaa. Ehkä heitä tämän jälkeen kiinnostaa jopa sen verran että menevät äänestämään.

Minusta tämä ei ole sen huonompi tempaus kuin pullakahvien jako keskustorilla tai pinssien ja heliumpallojen jakelu lapsille keskellä itäkeskusta. Mainostempaushan tämä on ja aika hyvin onnistunut mielestäni, sillä on päästy tekniikanlehtiin ja varmasti moniin nörttikeskusteluihin. Luulisin, että tällä saavutetaan aika hyvin tarkoitus; saadaan nörtit edes joskus kiinnostumaan eduskuntavaaleista. Tavoitteena Kasvilla lienee eduskuntapaikkansa uusiminen ja eikö siinä pidä näkemyksensä tuoda julki niille tahoille, joita kiinnostavia asioita ajaa?

Lobbaamisesta ylipäänsä, näissä tietoyhteiskunnan kuluttajien asemaa ajavissa asioissa näyttää kyllä edustajat kuuntelevan vain rahaa, ei niitä, joita heidän pitäisi olla edustamassa. Varmasti lobbaaminen tai sanotaanko ehkä asian esiintuojan mielipide vaikuttaa myös Jyrkin kantoihin. Minua vain häiritsee, että muiden kannat on vain niitä, joita yritysjohtajat sanoo.

Mutta ilmeisesti sinusta kaikki itseään jotenkin jossakin mainostavat ehdokkaat ovat huoraamassa. Edelleenkin pysyn nimimerkissäni!
Idiootit on ehtymätön luonnonvara (14.2.2007 14.06)
Periaattessahan veronmaksaja maksaa tämän jokatapauksessa, koska veroista se jyrkin palkkakin maksetaan. Ja nyt jätän vaaliavustukset yms pois maksaja porukasta, koska täälä on puhuttu vain joko verorahoista tai jyrkin omasta pussista otetuista rahoista.
Mutta kuitenkin Jyrkin ajatusmaailma on mielestäni terveellisellä tavalla omaan näkemykseen perustuvaa. Lobbaajat toki osaavat tuoda omia etujaa hänenkin nenän eteensä, mutta omillaan ajatteleva ihminen on kuitenkin yleensä kykenevä suodattamaan myös lobbaajien markkinoinnista olennaisuudet ja vertailemaan näitä markkinoituja näkemyksiä omiinsa ja sitten tekemään sen oman mielipiteensä.
Lobbausta varmaankin tapahtuu mutta ei siitä kaikki välitä.
Tietoyhteiskuntaan liittyvissä jutuissa kuitenkin uskoisin että Jyrkillä on sen verran nörtin vikaa että että hän ymmärtää asian niin hyvin että hänen mielipidettään on lobbaajienkin vaikea ohjailla. Jyrkin tekemä työ eduskunnassa kollegoidensa opastamisessa tieto- ja viestintätekniikkaan liittyvissä asioissa on mielestäni erittäin tärkeää ja varsinkin tulevaisuudessa yhä suuremmassa määrin kun yritysmaailman edustajat lisäävät vaikutusvaltaansa. Niihin joilla tietoa puuttuu on lobbaajien helpoin vaikuttaa. Esimerkkejä tuskin tarvitsee sen kummemmin edes mainita.
Mielestäni klingoninkielinen uutisointi ei ketään haittaa. Kaikille se ei tietenkään sovi, mutta niille keille asia aukenee, voivat huokaista helpotuksesta että jyrkissä pihisee vielä sisäinen nörtti joka tekee sinänsä turhalta tuntuvia juttuja, koska ne ovat hauskoja ja osoittavat että asioita voi käsitellä kevyesti ilman kurttuotsaisuutta.
hihi (14.2.2007 15.24)
Mielestäni on todellakin väärin poliittisen henkilön käyttää klingonin kieltä oman edun tavoittelemiseen.

Kirjoittaja "Päätä särkee ihmisten tyhmyys" on aivan oikeassa. Jotkut asiat pitää pitää ulkopuolella politiikan. Ne ovat vain niin kauniita asioita sotkettaviksi.
kihihihihi (14.2.2007 15.36)
"Idiootit on ehtymätön luonnonvara": Pidä linjasi, pysy nimimerkissäsi, niin teen minäkin:)

Pidän erittäin kyseenalaisena vaalitoiminnan rahoittamista veronmaksajien varoilla. Toivon toki, että tällä tempauksella olisi positiivinen vaikutus äänestysintoon. Samalla kuitenkin toivon, että kukaan ei äänestä J.Kasvia ainoastaan sen takia, että hänellä on lyhyt esittely itsestään klingoniksi.

Olen samaa mieltä siitä, että tämä tempaus ei ole yhtään sen parempi kuin pullakahvitus tai soppatykkimuonitus. Tottakai mainostaminen pitää kohdistaa niille, joilta ääniä haluaa. Mielestäni äänien kalastelu mitä erikoisimmilla kikoilla on silti huoraamista, pahoittelen katsontakantaani, en voi sille mitään. Ymmärrän kuitenkin huoraamisen, koska muilla tavoilla omien mielipiteiden julkituominen voi hukkua taustameteliin.

Rahaa kuunnellaan liikaa, se on fakta. Myös minua häiritsee yritysmaailman ehtojen mukaileminen. En silti usko, että yksi mies toisi asiaan muutoksen. Tosin muutokset alkavat pienestä. Markkinavoimat ownaavat kuitekin yhden henkilön helposti.
Päätä särkee ihmisten tyhmyys (14.2.2007 15.51)
Tiedoksi, että käännös on tehty T-paita + pinssi-palkalla ja käännöksen tekeminen oli kuulema vielä hauskaa!

Klingonin kieliselle lyhyelle esittelylle oli varattu paikka jo alkuperäisessä sivupohjassa, mutta tekstin käännättäminen ei silloin valitettavasti onnistunut. Itseäni tyhjä sivu nolotti pahasti ja sain siitä lisäksi säännöllisen satunnaisesti kuittia tutuiltani.

Sitten löytyi naQjej, joka innostui ajatuksesta, ja tulos on tässä }}:-|

Heh, kaikki mihin poliitikko koskee tuntuu jotenkin saastuvan ja turmeltuvan, vaikka hän olisi harrastanut sitä jo ennen kuin kääntyi poliitikoksi. Kaikki mitä poliitikko tekee on epäilyttävää, eikä mitään voi tehdä vain siksi, että se on hauskaa ja tuntuu omalta jutulta.
Jyrki J.J. Kasvi (14.2.2007 16.15)
Toivottavasti Jyrki J. Kasvi saisi kansanedustuslaitoksessamme ja yhteiskunnassamme myös jotain järkevää aikaan.
Huumoria ja iloista mieltä ihmiset kaipaavat, mutta järki myös käteen ... jotain oikeasti hyödyllistäkin olisi hyvä saada aikaan sen vastapainoksi.
Järkeä kansan edustamiseen (14.2.2007 16.36)
Hyvä, tätä on odotettu. Jo kauan sitten sivua selatessani petyin kun Klingonin kielenkäännös oli kesken. Mukavaa kielenkantimien vääntöä tuo aiheuttaa, ;-).
Nadel (14.2.2007 16.50)
Kovasti koitetaan. Mutta happamalla mielellä ei loputtomiin jaksa vakaviakaan hommia.

Heh, tämä on varmaan nopeiten kommentteja kerännyt sivu tämän sivuston historiassa.
Jyrki J.J. Kasvi (14.2.2007 16.53)
Antaa kaikkien kasvien kasvaa!
M (14.2.2007 18.04)
1 2 3 4 5 6 seuraava »